Επισκευή & Service Φωτοαντιγραφικών

service φωτοαντιγραφικούΕπισκευάζουμε το φωτοαντιγραφικό σας στο χώρο σας. Κάνουμε τις απαιτούμενες συντηρήσεις, γιατί με ένα καλοσυντηρημένο μηχάνημα αυξάνουμε κατά πολύ τη διάρκεια ζωής του.

Επισκευή (repair) φωτοαντιγραφικού

Η επισκευή (repair) ενός φωτοαντιγραφικού αφορά μόνο τη επίλυση κάποιας δυσλειτουργίας ή κάποιου προβλήματος το οποίο παρουσιάζει. Η επισκευή μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως και αρκετές ώρες. Η διάρκεια επισκευής ενός φωτοαντιγραφικού εξαρτάται από την υφή του προβλήματος το οποίο παρουσιάζει, από το πόσο περιγραφικός είναι ο χειριστής ώστε να μπορέσει να δώσει στο μηχανικό τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη βλάβη (για παράδειγμα υπό ποιες προϋποθέσεις δημιουργείται το πρόβλημα) αλλά και από την εμπειρία του μηχανικού. Κατά την επίσκεψη του μηχανικού με σκοπό την επισκευή του φωτοαντιγραφικού, είναι απαραίτητο να γίνεται και ένας γενικότερος έλεγχος του φωτοαντιγραφικού (για παράδειγμα έλεγχος του φούρνου, του αυτόματου τροφοδότη εγγράφων, της διπλής όψης κ.ά.) καθώς και μία προληπτική συντήρηση (service) αν αυτή κρίνεται απαραίτητη από τον τεχνικό.

Προληπτική συντήρηση (service) φωτοαντιγραφικού

Σε μία προληπτική συντήρηση, ο μηχανικός κάνει ένα καθάρισμα του φωτοαντιγραφικού (τύμπανο, οπτικά, ροδάκια τροφοδοσίας κ.ά.) αλλά και έναν γενικό έλεγχο της λειτουργίας του. Αν κατά την επίσκεψή του κρίνει πως κάποια αναλώσιμα ή ανταλλακτικά χρειάζονται ή θα χρειαστούν σύντομα αλλαγή, το συζητάει με τον χειριστή για να αποφασίσουν από κοινού για το τι θα κάνουν. Σε πολλές περιπτώσεις η μη έγκαιρη αλλαγή ενός αναλώσιμου μπορεί να προκαλέσει βλάβη και σε άλλα αναλώσιμα. Για παράδειγμα η μη έγκαιρη αλλαγή τυμπάνου, μπορεί να προκαλέσει βλάβη και στο φούρνο.

Αναγγελία βλάβης

Παίρνετε τηλέφωνο το μηχανικό για να έρθει να δει το μηχάνημά σας και σας κάνει ερωτήσεις. Μη δυσανασχετείτε λέγοντάς του πως αφού θα έρθει θα δει το πρόβλημα από κοντά. Ρωτάει για να γνωρίζει μήπως χρειαστεί να φέρει κάποια ανταλλακτικά μαζί του. Έτσι, κερδίζετε χρόνο από διπλές επισκέψεις αλλά και ο μηχανικός θα πάει πιο σύντομα στην επόμενη επισκευή που πιθανόν να είναι εξίσου σημαντική. Άλλωστε ένας καλός μηχανικός κατά τη διάρκεια μετάβασης στο χώρο σας πάντα σκέφτεται πως θα δώσει λύση στο πρόβλημα οπότε γνωρίζοντάς το από πριν είναι κέρδος χρόνου.

Ο μηχανικός δεν είναι μάγος

Πολλές φορές συμβαίνει να επισκέπτεται ο μηχανικός έναν πελάτη για επισκευή και ο χειριστής τον ρωτάει κατ' ευθείαν τι έχει το φωτοαντιγραφικό. Η αποκατάσταση της βλάβης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο μηχανικός γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας του φωτοαντιγραφικού, και ελέγχοντάς το βήμα βήμα προσπαθεί να καταλήξει λογικά σε κάποιο συμπέρασμα. Ο μηχανικός έχει σπουδάσει. Δεν έχει κάποιον πίνακα μπροστά του έχοντας τη λύση για το κάθε πρόβλημα καταγεγραμμένη. Η επισκευή του φωτοαντιγραφικού απαιτεί υπομονή και ο μηχανικός θέλει τόσο όσο κι εσείς να αποκαταστήσει τη βλάβη.