Επισκευή & Service Plotters

service plotterΑναλαμβάνουμε να επισκευάσουμε το plotter που έχετε στον επαγγελματικό σας χώρο. Με μία καλή συντήρηση μπορείτε να γλιτώσετε επισκέψεις και χρήματα.

Αν και υπάρχουν και ξηρογραφικά plotter, τα plotter στα οποία αναφερόμαστε είναι εκτυπωτές με υγρή μελάνη, δηλαδή inkjet τεχνολογίας εκτύπωσης. Όπως και να έχει όμως δεν παύουν να είναι μηχανήματα. Και το κάθε μηχάνημα χρειάζεται τη συντήρησή του. Επίσης, το κάθε μηχάνημα παρουσιάζει βλάβες και χρήζει επισκευής.

Συντήρηση (service) plotter

Η συντήρηση ενός plotter είναι αρκετά χρονοβόρα και απαιτεί εξειδικευμένο μηχανικό. Μεταξύ των ενεργειών συντήρησης είναι και ο καθαρισμός της επιφάνειας εκτύπωσης, ο έλεγχος και καθαρισμός των κεφαλών εκτύπωσης, του μηχανισμού καθαρισμού των κεφαλών και της λωρίδας κωδικοποιητή, ο καθαρισμός των ηλεκτρονικών μερών, ο έλεγχος των σωλήνων μεταφοράς μελάνης και το καλιμπράρισμα.

Επισκευή (repair) plotter

Η επισκευή plotter δεν είναι εύκολη διαδικασία και η διάρκειά της είναι εξαρτώμενη από την υφή του προβλήματος που παρουσιάζει. Η επισκευή του plotter γίνεται με επίγνωση του τρόπου λειτουργίας του plotter και ο μηχανικός πρέπει να έχει εξειδικευμένες γνώσεις στο αντικείμενο. Πολλές φορές για την ανεύρεση της υπαιτιότητας της βλάβης, ο μηχανικός επισκευής του plotter θα πρέπει να ελέγξει την κάθε λειτουργία του σε κάθε συνθήκη εργασίας ώστε να μπορέσει να καταλήξει και να βρει την αιτία του προβλήματος.

Η βλάβη σε ένα plotter μπορεί να έχει προκληθεί είτε από σφάλμα του χειριστή (κακός χειρισμός, τοποθέτηση μέσου μη συμβατό με το μηχάνημα κ.ά.) είτε από κάποιο ανταλλακτικό ή αναλώσιμο το οποίο έχει φθαρεί και χρειάζεται αντικατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, ο μηχανικός είναι αυτός που θα πρέπει να εμπιστευτείτε γιατί και αυτός όπως κι εσείς θέλει το plotter να είναι όσο το δυνατόν πιο άμεσα ξανά λειτουργικό αφενός μεν για την προσωπική του ικανοποίηση αφετέρου δε επειδή δε θέλει να σας αφήσει χωρίς plotter.

Η επισκευή του plotter συνήθως περιλαμβάνει και την προληπτική συντήρηση του plotter.