Επισκευή & Service Wide Format Scanners

service scannerΤο scanner είναι ένα επαγγελματικό εργαλείο που δουλεύει ασταμάτητα. Είμαστε στη διάθεσή σας για να κοιτάξουμε μαζί κάθε του δυσλειτουργία και να λύσουμε κάθε σας απορία.

Συντήρηση (service) scanner

Τα wide format scanners είναι γενικά αξιόπιστα μηχανήματα χωρίς να παρουσιάζουν πολλά και ειδικά προβλήματα. Η συντήρηση ενός scanner μπορεί να περιλαμβάνει τον καθαρισμό των οπτικών του μερών (λάμπα, καθρέπτες, κάμερες κ.ά.) και των ρολών τροφοδοσίας, λίπανση των βασικών αξόνων του, ευθυγράμμιση των καμερών του, καλιμπράρισμα και έναν γενικό έλεγχο καλής λειτουργίας.

Επισκευή (repair) scanner

Η επισκευή της βλάβης ενός scanner πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο μηχανικό διότι απαιτεί μεγάλη προσοχή και συγκεκριμένες γνώσεις. Εσείς από την πλευρά σας μπορείτε να βοηθήσετε το μηχανικό επισκευής του scanner απαντώντας στα ερωτήματά του. Ο μηχανικός επισκευής του scanner σας μπορεί να σας ρωτήσει διάφορα πράγματα όπως για παράδειγμα αν το πρόβλημα με το scanner παρουσιάζεται συγκεκριμένες ώρες ή όλη τη μέρα, αν η βλάβη του scanner προκλήθηκε από κακό χειρισμό, αν το πρόβλημα με το scanner παρουσιάζεται σε συγκεκριμένες λειτουργίες (π.χ. στη λειτουργία έγχρωμης σάρωσης τα 600dpi). Μη διστάσετε να απαντήσετε. Ο μηχανικός που ήρθε να επισκευάσει το scanner σας δε θέλει κουβέντα. Απλά ψάχνει να βρει την πηγή του προβλήματος και ίσως εσείς τον βοηθήσετε σε αυτό.

Η επισκευή scanner συνήθως περιλαμβάνει και την προληπτική συντήρησή του. Ας πούμε ότι το scanner σας χρειάζεται τροφοδοτικό επειδή δεν ανάβει. Είναι κρίμα ο μηχανικός συντήρησης του scanner που θα έρθει να ανοίξει τα καλύμματα του scanner και να αλλάξει μόνο το τροφοδοτικό.