Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές

desktop-pcΟ προσωπικός σας συνεργάτης.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι το καθημερινό εργαλείο του ιδιώτη αλλά και του επαγγελματία.Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής μπορεί να είναι πολλά πράγματα μαζί. Μπορεί να είναι η εγκυκλοπαίδειά μας (Wikipedia), το πορτοφόλι μας (Web banking), ο χάρτης μας (Google maps), ο χαρτοφύλακάς μας, η βιβλιοθήκη μας, η ταμειακή μας μηχανή, το παιχνίδι μας και πολλά ακόμη αφού οι εφαρμογές του είναι απεριόριστες. Σπάνια θα δει κάποιος σπίτι χωρίς ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώ δεν υπάρχει γραφείο ή εταιρία χωρίς ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Laptop

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές απόκτησαν τέτοιο μέγεθος ώστε να μπορούμε να τους κουβαλάμε πάντα μαζί μας. Οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές έχουν γίνει το κινητό μας γραφείο. Έχουν όλες τις δυνατότητες των ηλεκτρονικών υπολογιστών και μπορεί είναι σε μέγεθος βιβλίου.

Περιφερειακές συσκευές

Οι δυνατότητες των ηλεκτρονικών υπολογιστών αυξάνονται χάρη στις περιφερειακές συσκευές οι οποίες μπορούν να συνδεθούν σε αυτόν. Οι εκτυπωτές, τα πολυμηχανήματα, οι σαρωτές και άλλες περιφερειακές συσκευές επεκτείνουν τη λειτουργικότητα των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Δίκτυα

Πολλές φορές χρειάζεται να εκμεταλλευτούμε την ύπαρξη πολλών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον ίδιο χώρο, Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούμε τα δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τα δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών εξυπηρετούν πολλές καταστάσεις και πολλές φορές μειώνουν τα κόστη λειτουργίας των επιχειρήσεων. Γιατί; Γιατί πολύ απλά σε ένα δίκτυο υπολογιστών χρειαζόμαστε ένα modem για να συνδέσει όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο διαδίκτυο, χρειαζόμαστε έναν εκτυπωτή για να εκτυπώνουν όλοι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χρειαζόμαστε μία εμπορική εφαρμογή για τρέχει σε όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εξάλλου σε ένα δίκτυο υπολογιστών μπορούμε να στείλουμε άμεσα αρχεία από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή σε έναν άλλο.