Φωτοαντιγραφικά

dp-8016Ο πιο στενός σας συνεργάτης

Κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να γνωρίζετε για τα φωτοαντιγραφικά μηχανήματα είναι τα εξής:

Χρόνος ζωής

Τα φωτοαντιγραφικά έχουν χρόνο ζωής. Ο κάθε κατασκευαστής είναι αυτός που ορίζει αυτόν το χρόνο. Μπορεί να είναι κάποια χρόνια ή κάποιες χιλιάδες αντίγραφα. Για παράδειγμα κάποιο φωτοαντιγραφικό μπορεί να έχει διάρκεια ζωής 5 χρόνια ή 250.000 αντίγραφα. Με σωστή συντήρηση, αυτόν το χρόνο μπορούμε να τον φτάσουμε ή και να τον ξεπεράσουμε. Με κακή συντήρηση, το πιο πιθανό είναι πως το φωτοαντιγραφικό μας δε θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος της ζωής του.

Διάρκεια ζωής αναλωσίμων

Τα αναλώσιμα ενός φωτοαντιγραφικού, έχουν και αυτά διάρκεια ζωής. Τέτοια αναλώσιμα είναι ο γραφίτης, το τύμπανο, ο φούρνος, κ.ά. Και σε αυτά, ο χρόνος ζωής μετριέται και σε χρόνο και σε αριθμό φωροαντιγράφων. Για παράδειγμα κάποιο τύμπανο μπορεί να έχει διάρκεια ζωής 60.000 αντίγραφα ή 3 χρόνια. Οι διάρκειες αυτές οφείλονται στη φθορά τους κατά τη χρήση αλλά και στις καιρικές συνθήκες (υγρασία, φως, ζέστη κ.ά.).

Μηνιαίος κύκλος

Όλα τα φωτοαντιγραφικά έχουν κάποιο μέσο αλλά και κάποιο μέγιστο αριθμό φωτοαντιγράφων που πρέπει να αναπαράγει ανά μήνα. Είναι στις προδιαγραφές του άλλωστε. Για παράδειγμα κάποιο φωτοαντιγραφικό μπορεί να έχει μηνιαίο κύκλο 5.000 και μέγιστο 7.000 αντίγραφα. Αυτό σημαίνει πως η χρήση του συγκεκριμένου φωτοαντιγραφικού δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 5.000 αντίγραφα το μήνα ενώ αν κάποιο μήνα η χρήση του είναι αυξημένη, είναι ικανό να παράγει και 7.000 για εκείνο το μήνα όχι όμως και τους υπόλοιπους. Έτσι διασφαλίζει ο κατασκευαστής πως το μηχάνημα θα δουλεύει όπως πρέπει και για όσο πρέπει. Αν ένα φωτοαντιγραφικό δουλεύει συνέχεια πάνω από το μηνιαίο κύκλο του, δε θα φτάσει τη διάρκεια ζωής του ενώ τα αναλώσιμά του θα έχουν μειωμένη διάρκεια ζωής. Άλλωστε, αν ο όγκος της παραγωγής αντιγράφων είναι αυξημένος γιο κάποιο λόγο, υπάρχουν φωτοαντιγραφικά μηχανήματα πιο παραγωγικά και θα έπρεπε να κινηθείτε εκεί κατά την έρευνα αγοράς.